• Piano Header V1

Geluidsoverlast

De zangbodem van een piano of vleugel geeft zijn trillingen door via de wielen naar de vloer. De mate waarin deze trillingen worden doorgegeven hangt af van de materialen en constructie van de vloer. Een betonnen of plavuizen vloer welke aan één stuk is vervaardigd, geeft meer trillingen door dan bijvoorbeeld een zwevende houtenvloer.

Om geluid overlast zo effectief mogelijk te beperken zijn er diverse oplossingen:

Elektrische piano
Een elektrische piano biedt de mogelijkheid om op ieder tijdstip van de dag te spelen. Tevens kan het instrument op vrijwel iedere plek in het huis worden geplaatst. Elektrische piano's bieden tevens de mogelijkheid om opnames te maken en kunnen aan de computer worden gekoppeld.

>> meer informatie over elektrische piano's

Silent piano
Sinds enige jaren bestaan er zgn. 'stille piano's'. Deze instrumenten zijn voorzien van een systeem waarmee het instrument in een 'Silence mode' gezet kan worden. Hierdoor kan de akoestische piano of vleugel in een handomdraai ook via hoofdtelefoon bespeeld worden. De bespeler kan zo het instrument bespelen zonder iemand te storen.

> meer informatie over silent piano's

Studiepedaal
De meeste piano's worden geleverd een studiepedaal, maar ook een vleugel kan hiervan voorzien zijn. Tussen de hamers en de snaren komt een viltenlap die de aanslag van de hamer dempt. Hierdoor lijkt het instrument zwaarder te gaan spelen en muzikale nuances zijn minder goed mogelijk.

Isofloor sokkels
Deze socles zijn voorzien van isofloor (soort rubber) welke onder de wielen van de piano of vleugel geplaatst kunnen worden. Deze socles verminderen het doorgeven van de trillingen van de zangbodem aan de vloer.

MMS 950x220

onderkant piano3