• Piano Header V1

Onderhoud digitale piano

Een digitale piano heeft vrijwel geen onderhoud nodig, en een vakman hoeft er alleen aan te pas te komen als er sprake is van defecten. Met onderstaande tips houdt u uw instrument in goede conditie.

* Lees de gebruiksaanwijzing voor u het instrument in gebruik neemt.

* Net als akoestische piano's zijn digitale instrumenten gebaat bij gelijkmatige temperaturen en een niet al te sterk wisselende luchtvochtigheidsgraad, Plaats uw digitale piano ook nooit te dicht bij de verwarming of in het volle zonlicht.

* Sluit elektronisch muziekinstrumenten met een randaardesteker altijd op een geaarde wandcontactdoos aan.

* Bescherm het klavier tegen stof en haren van huisdieren. Sluit de klavierklep of gebruik een klavierloper. Voor portable instrumenten zijn stofhoezen te koop.

* Gebruik bij vervoer van een portable piano of stage piano altijd een speciale tas (gigbag) of koffer (flightcase). Dit verkleint de kans op transportschade aanzienlijk. Voor zwaardere instrumenten zijn er tassen en koffers met wieltjes.

* Voorkom dat er vocht in het instrument terecht komt. Zet er dus geen vazen, bloempotten of drankjes op, bijvoorbeeld.

* Schakel bij defecten of storingen altijd een gekwalificeerd technicus in. Tijdens de garantieperiode neemt u in voorkomende gevallen contact op met uw leverancier.

* Het klavier en de behuizing zijn meestal goed schoon te houden met een met glasreiniger bevochtigde doek. Spuit deze of andere reinigers nooit direct op het instrument. Voor houten behuizingen verwijzen we u naar de onderhoudstips voor akoestische piano's.

* Meer informatie over het onderhoud van deze instrumenten vindt u in Tipboek Keyboard en digitale piano.

MMS 950x220

onderkant piano3